Svar på frågor,  Vardag

Det bästa med att bo utomlands

DSC_1153

Tjingeling!

Jag sitter faktiskt ute på balkongen och skriver till dig nu. Solen kikar fram lite då och då och vi har 20 grader. Inte riktigt lika fint som det verkar vara i Sverige men ändå så pass varmt att jag kan sitta ute. Man får passa på de gånger det går här! 🙂

Ni vet ju att jag tycker det är så kul att få höra från er. När ni kommenterar här eller skickar iväg ett mail. Vad som helst är alltid lika uppskattat och jag försöker alltid svara på så mycket jag kan. Härom dagen var det en tjej som undrade vad det bästa och sämsta var med att bo utomlands och om jag inte kunde skriva lite om det. Det gör jag mer än gärna och faktum är att jag älskar att bo utomlands än så länge. Jag skulle inte vilja göra det hela mitt liv men så här en period i livet tycker jag är helt perfekt. Sen finns det självklart många nackdelar också men tänkte jag att jag kan skriva i ett annat inlägg.

Vi har bott utomlands nu i 3,5 år och det allra bästa med att vi har gjort det är alla upplevelser vi varit med om och de vänner vi skaffat oss på vägen. Jag har lärt mig så otroligt mycket genom att få ha sett hur det fungerat i olika länder kontra Sverige på gott och ont men också upplevelser som att fått se städer man aldrig någonsin trodde man skulle sätta sin fot på. Nu är det här livet ganska speciellt, man vet inte riktigt vart man kan hamna och vem hade gissat på att vi skulle bo långt upp i Norge i en liten stad på samma breddgrad som Kiruna eller en stad med endast 40 000 invånare i norra Holland innan vi flyttade utomlands? Det är kanske inga städer man flyttar till i första hand om man inte har en speciell anledning som i vårt fall. Men även om vi inte har trivts 100 % på exakt alla ställen vi bott på har man lärt sig så otroligt mycket och fått en enorm erfarenhet och det är jag väldigt tacksam för. Jag själv har utvecklats väldigt mycket som person också. Jag har blivit tryggare i mig själv och lärt mig saker om mig själv som jag nog inte hade lärt mig om vi inte flyttat utomlands. Man klarar mer än vad man tror när man vågar lämna sin trygghet hemma i Sverige. Språket har även de utvecklats. Min engelska har förbättrats betydligt sen vi flyttade. Jag läste lite holländska när vi bodde i Heerenveen men det var så pass lite att jag kunde förstå lite grann men inte mer än så och därför kommunicerade jag alltid på engelska där också. De språket känner jag mig betydligt mer trygg i nu än vad jag gjort tidigare.

Har man möjlighet och vill testa på att bo utomlands skulle jag rekommendera att göra det. Det är så häftigt och det är en sådan erfarenhet som man kommer ha nytta av för resten av sitt liv! Jag ångrar inte en sekund att jag valde att följa med på den här resan för så mycket jag har lärt mig hittills är ovärderligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »