Pajer,  Uncategorized

Knäckig blåbärspaj med vit choklad & vaniljgrädde

Hej hej allihopa!

Här kommer ett recept på en alldeles underbar blåbärspaj. Jag kallar den knackig blåbärspaj med vit choklad och vaniljgrädde. Och knäckig är precis vad den är! Toppingen lägger sig som ett krispigt täcke över blåbären och däremellan gottar sig även lite vit choklad. Det är med andra ord en perfekt dessert! 🙂 Servera gärna med lite lättvispad vispgrädde smaksatt med lite vanilj, de blir pricken över i:et!

Botten:

500 g blåbär

0,5 dl florsocker

1 msk potatismjöl

Topping:

150 g vit choklad

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1 dl socker

Till servering:

Vispgrädde blandat med vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smör en pajform. Blanda ihop allt till botten. Häll ut över pajformen. Grovhacka den vita chokladen och strö över blåbärsblandningen.

Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över blåbären och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Servera sedan med vispad grädde blandat med lite vaniljsocker. Så gott!! 🙂

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »