Inga våfflor på våffeldagen

P1040082Hej hej!

Nu är vi i Malmö och resan hit gick faktiskt bra! Vi hann med flyget som tur var och kom fram lagom till middagstid i torsdags och åkte direkt hem till Viktors föräldrar. Sedan dess har det varit full rulle och igår hann vi med en fika med våra vänner Putte och Lisa och sedan en kväll med Agneta. Vädret var fantastiskt igår och det var som om hela Malmö hade vaknat till liv. Fullt med människor inne i stan som satt på uteserveringarna i solen.

Nu alldeles strax ska vi åka hem till Viktors farmor för en liten lunch och ikväll väntar examensfest för Lisa!

Ni har väl förresten inte missat att det är den stora våffeldagen idag? Jag hade längtat så mycket efter att få äta våfflor denna lördag morgon men så berätta mamma igår kväll när vi kom hit att våffeljärnet minsann inte var här utan uppe i stugan så det blev inga våfflor idag! Vilken besvikelse. Jag som älskar våfflor och hade varit så sugen på det en längre tid. Här nedan hittar ni receptet på våfflorna jag brukar göra. De fastnar inte i järnet, får så god smak och blir dessutom så frasiga och krispiga. Precis så som jag tycker våfflor ska vara 🙂 Min favorit är våfflor med lite lättvispad grädde och hjortronsylt till men på sommaren äter jag helst som på bilderna nedan. Mmmm, vattnas i munnen jag bara tänker på det 😉

Till ca 20 st:

8 dl vetemjöl

8 dl mjölk (1,5 %)

1 dl vispgrädde

300 g smör

4 ägg

0,5 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjölet, vaniljsocker, bakpulver och salt noga. Häll ner mjölk och vispgrädde lite i taget. Vänd därefter ner smöret under omrörning (spara lite till att pensla järnet med när du gräddar våfflorna). Häll ner 1 ägg i taget och rör om till en jämn smet. Sätt på våffeljärnet och pensla järnet med smöret när det är tillräckligt varmt för att börja grädda våfflorna. Ta ett decilitermått och fyll till 3/4 och häll ut över järnet och grädda ca 2-3 minuter. Servera med det ni tycker passar bäst till ?

DSC_1641DSC_1639DSC_1635

Kram, ha en underbar lördag! 

Lämna en kommentar

Translate »