Mynta te
Smoothie & Juice

Mynta te

Desktop2

Startade dagen med en ny favoritdryck, mynta te! Provade detta för första gången i helgen och tyckte det smakade väldigt fräscht och gott. Allt som behövs är kokande vatten som hälls över färsk mynta. Läste på lite om drycken och tydligen har den många hälsofrämjande fördelar. Framförallt fem styck och dessa är:

Stress: Mentolen som finns naturligt i pepparmyntate är ett muskelavslappnande medel som mjukar upp musklerna och på så sätt blir ett naturligt sätt för kroppen att bli av med stress. Att dessutom dricka pepparmyntate innan sängdags har visat sig ge en mer vilsam sömn.

FörkylningI säsonger av förkylningar och influensor är det många som finner lättnad i myntate. Inte bara för att dricka som varmt te, kanske med honung, för att lindra halsont – men även för att hjälpa dig att känna lättnad för bihålorna. Myntate har nämligen en känd egenskap att naturligt få bihålorna att sluta vara svullna.

ViktminskningDet finns nog inte några naturliga preparat som mirakulöst kan få dig att gå ner i vikt utan att byta livsstil och motionera regelbundet. Men du kan få lite hjälp av myntate! Myntate kan fungera som aptitnedsättande vilket gör det lättare att hålla fast vid dina sunda mål. Det bästa är att dricka en blandning av pepparmyntate och grönt te för att främja din ämnesomsättning på samma gång.

Finare hyIbland kan akne och liknande hudproblem vara orsakade av en hormonell obalans i kroppen. Om detta stämmer in på dig kan myntate vara något för dig. Framförallt pepparmyntate ger en liten skjuts i östrogennivåerna vilket hjälper vissa att återfå en hormonell balans. Om du verkligen vill vara säker på att få alla fördelar som myntate har för en finare hy så prova att lägga teet till din badvattnet i ett varmt bad. Detta har en lugnande effekt på din hud och lindrar inflammationer.

Gynnar matsmältningenBland de hälsofördelar som detta te kanske är mest känt för är för att vara ett naturligt medel mot vissa magbesvär inklusive uppblåsthet och gaser. Att ta en kopp myntate på kvällen innan sängdags kan hjälpa till att lindra dessa problem och göra det lättare att för matsmältningssystemet att smälta dagens mat, vilket bidrar till en bättre sömnupplevelse.

Jag som har stora problem med min mage och en känslig hy tänkte att detta är perfekt för mig. Köpte hem en massa färsk mynta igår och tänkte börja dricka en kopp av detta varje morgon!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate »