Smoothie & Juice

Chiapudding

DSC_4441

Här hemma tog vi en lång och skön sovmorgon imorse. Eller skön och skön.. Vaknade av att det ringde på dörren där en postman stod och skulle leverera ett paket till oss. Tror jag flög en halvmeter upp i luften av chock när det ringde 🙂

Testade för första gången att äta chiapudding imorse! Har hört så mycket om detta och tyckt det ser så gott ut. Dessutom är dessa frön supernyttiga. Innehåller massvis med näring och kallas för ett superlivsmedel. Blandade ihop min chiapudding igår kväll och lät den stå över natt för att få sin rätta konsistens. Serverade sen tillsammans med banan, jordgubbar och färsk mynta! Jösses vad gott detta var. Som ni vet är jag ingen frukostmänniska och det är inte mycket som går hem hos mig på morgonen. Detta var dock riktigt gott och väldigt mättande. Jag orkade inte ens äta upp hela glaset. Själva puddingen var rätt smaklös så jag rekommenderar att blanda i något smaksättande, ex. bär i någon form i puddingen. Ska nog göra det själv nästa gång!

Detta använde jag mig av för en portion chiapudding:

2 dl sojamjölk

2,5 msk chiafrön

Banan, jordgubbar och mynta

Blanda i ett glas och ställ in i kylen i 15 minuter. Ta ut, blanda runt igen och ställ tillbaka i kylen och låt stå över natt. Servera tillsammans med den frukt och bär du önskar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »