Kokosflarn fyllda med jordgubbssmörkräm
Småkakor

Kokosflarn fyllda med jordgubbssmörkräm

Segknäckiga kokosflarn är svårslaget på många sätt! Det behövs inte många ingredienser, de går väldigt fort att baka och de blir otroligt goda! Jag har ju sedan tidigare recept här på bloggen med fyllda kokosflarn men den här gången gjorde jag en variant med en jordgubbssmörkräm. Otroligt gott och så somrigt. Perfekt att bjuda på nu under sommaren 🙂

Till ca 10-15 st dubbla

Kokosflarn:

50 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokos

1 ägg

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

Ca 6-8 medelstora jordgubbar (helst färska)

Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Mixa jordgubbarna till en slät pure och blanda ner denna i smörkrämen under omrörning. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Förvara i kylen i några dagar alternativt frys in 🙂

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »