Skottland

Vår tid i Skottland

DSC_0382 DSC_0384 DSC_0386 DSC_0411 DSC_0452 DSC_0453Utflykt vi gjorde till den vackra sjön Loch Lomond

IMG_0278Restaurangerna i Glasgow var fantastiska!IMG_0446En dag i Edinburgh

DSC_0096Josefins möhippa

IMG_0345Botaniska trädgården i Glasgow

IMG_0360Där de fanns fullt med ekorrar

IMG_0414Inne på Princess square i city

IMG_0457Buchanan street, gågatan i Glasgow

Hej fina ni!

Hoppas ni har en härlig helg. Jag fortsätter att sitta i mina ekonomiböcker även idag men passar nu på att ta en liten paus för att skriva till er om min och Viktors tid i Skottland för 3 år sedan. Ni har blivit några fler här inne på sistone och tänkte då att de kunde vara kul för er att veta lite om min bakgrund och alla länder vi bott i så jag tänkte skriva lite om de i olika inlägg 🙂

I början av 2013 flyttade alltså jag och Viktor till Glasgow och bodde där sedan i ett halvår fram till sommaren. Inte speciellt lång tid egentligen men en tid som var både speciell och betydde enormt mycket för oss båda. De var första gången vi flyttade utomlands och flyttade från Malmö där vi båda är uppväxta och har våra familjer. Vi var bara 20 och 22 år gamla men hade hunnit flytta hemifrån sedan något år tillbaka så vi var redan sambos sedan tidigare. Jag hade ett jobb i Malmö som ekonomiassistent när Viktor blev klar för Celtic men valde att hänga med på detta äventyr och tog därför tjänstledigt från mitt jobb.

Väl i Glasgow tog de inte lång tid innan jag träffade först Josefin Lustig som också bloggar här på Loppi. Hon var så snäll och tog hand om mig på bästa sätt redan från början. Jag fick lära känna alla hennes svenska vänner hon lärt känna sedan hon flyttat till staden och de visa sig att vi skulle ha jättekul ihop. Vi träffades mycket allihopa och hade bland annat en möhippa för just Josefin, en kväll som jag kommer minnas hela livet. De var så roligt!

Förutom alla underbara människor jag lärde känna var det bara så häftigt att få komma till Skottland och detta häftiga land. Vi åkte på många utflykter runt omkring och landskapet var verkligen mäktigt. Men de som var mest påtagligt var atmosfären i Glasgow. Första intrycket man får av denna stad är att den är ganska grå och sliten men ju mer man “lär känna” staden upptäckte man att den var helt tvärtom. De vilade någon speciell känsla över staden som jag aldrig tidigare upplevt. Människorna var också de vänligaste jag mött. Sedan var stämningen också på alla fotbollsmatcher när Celtic spelade något utöver de vanliga.

Detta var på många sätt ett speciellt halvår för oss men som jag bara har goda minnen ifrån. Kan många gånger längta tillbaka lite men är det något som är säkert så är det att vi kommer åka tillbaka snart. Vi blev båda så kära i både Glasgow och Skottland, trots allt regn hehe 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »