Resor

Amalfikusten – Vårt hotell

DSC_9801DSC_9807DSC_9800DSC_0029 DSC_9584 DSC_9586 DSC_9595 DSC_9596 DSC_9603DSC_1174DSC_0725DSC_0736DSC_0282DSC_9812DSC_9625DSC_9626DSC_9781DSC_9790DSC_0815DSC_9817DSC_0833DSC_0835DSC_1230

Nu har jag äntligen tid att sätta mig ner och skriva lite om vår resa till Amalfikusten! Vilken resa! Jag måste nog säga att det är bland de vackraste ställen jag någonsin sätt och varit på. Utsikten från alla städer och vägar när man körde längs med kusten var magisk. Går inte riktigt att beskriva men helt fantastiskt vacker. För att få med lite om allt måste jag dela upp det i flera inlägg och till att börja med tänkte jag skriva lite om vårt hotell och vart vi bodde.

Vi bodde i Conca dei Marini på hotellet La conca Azzurra. Ett litet familjehotell beläget på en stor klippa med fantastisk utsikt över havet åt 3 håll. Ett väldigt romantiskt hotell så där var mestadels par. Servicen var otroligt bra och man kände sig så välkommen, de ville gärna lära känna sina gäster och tog sig gärna tid till att höra vad vi gjort under dagen och vad vi tyckte m.m. Något som jag uppskattade jättemycket då man lärde känna personalen lite. Rummet var jättefräscht och vi fick ett rum med en balkong som hade fantastisk utsikt över havet. Badmöjligheter hade de i form av en jacuzzi (också den med utsikt över havet) och en egen privat strand/klippa som man gick ner till via en lång trappa. Maten var god, ingen stjärnkrog men ändå så pass god att vi åt där ett par gånger. Frukosten var ganska basic och hade kanske inte jättemycket att välja på. Däremot var restaurangens läge, där man kunde äta både frukost, lunch och middag, fantastisk så bara det gjorde att det var värt att äta där flera gånger. Restaurangen var även väldigt populär av andra människor som inte bodde på hotellet.

Staden eller snarare byn Conca dei Marini som vi bodde i ligger mellan de lite större städerna Amalfi och Positano och vårt hotell låg 5,5 km från Amalfi och drygt 1 mil från Positano. Jag tyckte att vi bodde helt perfekt! Efter att ha varit runt i alla kända städer på kusten kändes vårt “hem” som det bästa alternativet för oss. Vill man dock bo mer centralt med gångavstånd till city ska man välja Positano eller Amalfi. Vi hade en hyrbil och det var nästan ett måste om man ska bo där vi gjorde. Tänkte skriva mer om hur man bäst tar sig runt i ett annat inlägg!

För att sammanfatta lite så kan jag varmt rekommendera er att bo i denna lilla by och på detta hotell om ni vill bo på ett lite lugnare ställe. Skulle jag åka tillbaka skulle jag definitivt kunna tänka mig att bo på detta hotell igen alternativt något närmre Amalfi så man hade kunnat ta en promenad dit på kvällarna. Hotellet kostar lite extra men det är värt varenda krona. Bara utsikten från hotellet var värd många kronor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »