Knäckig päron och kardemummapaj

Knäckiga fruktpajer med lite vaniljsås eller vaniljglass till kan vara bland det godaste som finns! Extra bra också att de är så enkla att göra! Här är en supergod variant med päron och kardemumma. Kan vara lite roligt att göra istället för den klassiska med äpple och kanel. Och den doften som sprids när man gör den här.. Ljuvligt!
Botten:
4 medelstora päron
1 msk kardemumma
3 msk socker
Topping:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1,25 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva päronen till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kardemumma och socker. Täck botten av en pajform med päronen.
Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås eller vaniljglass 🙂
3 kommentarer
Maria
Jättegod knäckig topping! Ska bara minska mängden kardemumma nästa gång.
Irene Grape
Kan man byta ut vetemjölet till glutenfri och är det samma mängd?
Hanna
Har aldrig provat men det tror jag inte ska vara några problem i samma mängd 🙂