Äppelmazarintårta med kardemumma
Pajer,  Tårtor

Äppelmazarintårta med kardemumma

Inlägget innehåller annonslänk

En av de bästa sakerna med hösten är alla goda bakverk med äpplen. Finns så mycket gott man kan baka med dessa och här kommer ett recept på en underbart god mazarintårta med äpplen och kardemumma. En kaka som verkligen andas höst!

120 g smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa

1 msk mald kardemumma

1 msk vaniljsocker

150 g smör

2 msk vetemjöl

2 ägg

3 äggulor

1 äpple

Mandelspån

Florsocker

Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.

Fyllning: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 50 g smör. Blanda ner kardemumman, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och kardemummablandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en slät massa.

Ta en springform (24 cm, likt denna) (Tips, använd bakplåtspapper i botten) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i denna. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll i fyllningen. Skiva äpplet i smala klyftor. Tryck ned i kakan och strö över lite mandelspån. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kakan ska ha fått en gyllenbrun färg och inte vara dallrig. Ta ut och låt svalna. Ta loss från formen och pudra över lite florsocker.

Lycka till! 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »