Nyttiga choklad & jordnötsbräck
Choklad,  Julgodis,  Nyttiga bakverk

Nyttiga choklad & jordnötsbräck

DSC_3456

Hörrni det här receptet jag ska dela med mig av nu var tanken att jag skulle gjort för ett par månader sedan men jag glömde helt bort de då så jag får göra det nu istället. Och egentligen passar det jättebra som julgodis också så det gör kanske inte så mycket att jag delar med mig av det först nu även om det var lite dumt av mig att glömma bort det.

Detta godis är verkligen löjligt enkelt att göra. Något som man bara kan svänga ihop om sötsuget kommer springandes helt plötsligt och som man dessutom kan äta med gott samvete, bara en sån sak! Detta recept skulle jag vilja säga är nyttigt om man äter det i en liten mängd. Visst kan man göra det sötare genom att använda jordnötssmör som innehåller mindre jordnötter och mer socker men jag personligen tycker detta godiset är som godast med mörk choklad och riktigt jordnötssmör med minst 99% jordnötter. Är en jättebra kontrast att bjuda på också mot allt annat sött på julbordet! 🙂

200 g mörk choklad av god kvalitet (70%)

2,5 msk jordnötssmör som innehåller minst 99% jordnötter

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Häll ner i en form med bakplåtspapper. Smält också jordnötssmöret och ringla ner över chokladen. Ta en gaffel och marmorera lite fint. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär upp i rutor.

Kram!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »