Choklad,  Nyttiga bakverk,  Småkakor

Nyttiga peanutbutter chocolatechip cookies

DSC_9333 DSC_9337 DSC_9342

Hej allihopa!

Herregud vilket strul det har varit med vårt internet de senaste dagarna. Hopplöst och det är därför jag inte haft möjlighet till att skriva till er. Just nu sitter jag på Lagekagehuset och lånar deras wifi en stund. Vi får hålla ut några dagar till innan det ska vara helt ordnat tyvärr..

Har ni också en massa snö och kallt där ni bor? Här i Köpenhamn är det 3 minusgrader och lite snö idag. Jag såg att uppe i vår stuga är det hela -18 grader idag och en massa snö! Då är det ju rena värmen här jämfört med där uppe just nu 😉 Skämt å sido, men då kan vi snacka om att det är kallt!

Jag tänkte faktiskt att vi fortsätter lite med nyttiga recept här på bloggen nu efter era önskemål och här kommer en favorit från förra året, nyttiga peanutbutter chocolatechip cookies! Man tror ju inte att nyttiga varianter på kakor ska vara speciellt goda men dessa är, precis som brownien i förra inlägget, inte långt ifrån att man tror de innehåller någon form av vitt socker trots att de inte gör det. Dessa innehåller istället 2 msk honung och det är allt. Dock tycker jag nog dessa borde ätas när de är nygräddade då de ganska fort blir torra, redan efter ett par dagar tyvärr så ät dem gärna nygräddade med ett glas mjölk och njut med gott samvete! 🙂

1,5 dl havregryn

4 msk kvarg eller naturell yoghurt

4 msk jordnötssmör med minst 99% jordnötter

1 tsk bakpulver

2 msk honung

1 msk mjölk

ca 2 msk kakaonibbs (alt. hackad mörk choklad)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaonibbsen i en skål, tryck sedan ut smeten på ett bakplåtspapper till små runda kakor och tryck sedan ner kakaonibbsen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter (eller tills de börjar få en gyllenbrun yta).

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »