Nyttiga bakverk

Nyttig brownie

DSC_2826 DSC_2850

Något jag måste erkänna för dig är att jag är fullkomligt tokig i bakverk. Hade det varit möjligt så hade jag gärna levt på det. Eftersom att jag älskar att baka och äta lite för mycket av det har jag börjat göra nyttiga alternativ då och då istället. Lever man dessutom tillsammans med en elitidrottare uppskattas det inte heller när hela kylen och frysen är fylld med sötsaker. Frestar lite för mycket i onödan :-) 

Här är ett tips på ett jättegod nyttig brownie. Den kan du äta med gott samvete. Extra plus för att det går att svänga ihop på bara några minuter och kräver ingen tid i ugn.

För 8-10 bitar behöver du:

12 färska dadlar (viktigt att dem är färska för annars blir kakan torr o besk)

2,5 dl kokosmjölk

1 dl kakao

2 dl kokos

3 dl valnötter

0,5 dl honung

Hallon till servering

Kärna ur dadlarna och dela alla valnötter i 2-4 bitar. Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda dem tills du får en kletig smet. Viktigt att dadlarna mosas! Häll sedan smeten i en form med smörpapper och platta ut den till ca 1,5 cm tjocklek. Strö över lite kokos och ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan du skär upp den i fyrkantiga rutor. Servera gärna med en varm hallonsås (mosa hallon och värm dem i en kastrull tills det blir en slät sås).

Kram, Hoppas du kommer gilla de 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »