Norge

Vår tid i Norge

DSC_1074 DSC_1130 DSC_1144 DSC_1150 DSC_1153 DSC_1183

En dag vid Saltstraumen, världens starkaste tidvattenström

DSC_1192 DSC_0925image-13

På toppen av Keiservarden 

DSC_1439 DSC_1464DSC_1470DSC_1503Hej hopp!

Nu tänkte jag fortsätta med att berätta om de ställen vi hunnit med att bo på och näst på tur är Norge som vi flyttade till efter ett halvår i Glasgow! Vi flyttade till inget mindre än Bodö som ligger lååångt upp i landet, nästan i höjd med Kiruna. Detta blev verkligen något helt annat jämfört med Glasgow och även Malmö som vi var vana vid, båda storstäder men de var både spännande och kul att få testa på. Vi bodde här i ett halvår, från sommaren 2013 till årsskiftet 2013/2014 och bodde jättevackert i ett nybyggt område precis vid vattnet. De sista bilderna på mig och solnedgången är tagna från området där vi bodde.

Just naturen är något som jag aldrig kommer glömma. De var så vackert på många ställen att man nästan tappade andan och visste knappt om de var en dröm eller inte. Jag har speciellt ett starkt minne som var så starkt att jag fortfarande än idag kan ligga och tänka på de. De var på min 21-årsdag när vi var i Saltstraumen som är världens starkaste tidvattenström. Den här dagen var det dock helt vindstilla så någon stark ström fick vi inte uppleva men de gjorde absolut ingenting. De var så fint och just denna tidiga höstdag sken solen, de var klarblå himmel, helt tyst runt omkring oss förutom lite porlande från vattnet och jag och Viktor var där helt själva, inte en människa eller bil i sikte. De var som taget ur en saga och dessa två timmar vi var där är ett minne som jag aldrig någonsin kommer glömma.

En annan upplevelse som också var så häftig var när jag och en vän som jag lärde känna där, bestämde oss för att ta oss upp till toppen av Keiservarden tidigt en morgon. Ganska jobbig väg att ta sig upp men WOW vilken belöning man fick när man väl nådde toppen. Vi kunde se ända till Lofoten därifrån. Minns att det var en mäktig känsla att stå och titta ut över havet och alla öar runt omkring och ja är så glad att jag hann göra detta innan vi flyttade igen! Något jag kan ångra så här i efterhand är att vi inte tog oss ut till Lofoten för att bl a titta på späckhuggarna som kommer dit där varje höst. Vi bodde där i perfekt tid för att få se dem “in action” på nära håll men just då blev de aldrig av tyvärr. Förhoppningsvis något vi kan göra i framtiden istället 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »