Jordgubbsmuffins med vaniljkräm och crunch
Cupcakes,  Mjuka kakor

Jordgubbsmuffins med vaniljkräm och crunch

Inlägget innehåller reklamlänk

Sommar i muffinsformat! Så skulle jag vilja beskriva dessa muffins. Så fantastiskt goda och saftiga och jag kan inget annat än rekommendera er att baka dessa!

Till ca 12 st:

Muffins:

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 krm salt

3 dl jordgubbar (små bitar, helst färska)

Vaniljkräm:

3 dl mjölk

1 vaniljstång

4 äggulor

1 dl socker

1 dl maizena

30 g smör

Crunch:

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

75 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till crunchen. Börja sedan med vaniljkrämen.

Häll upp mjölken i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölken tillsammans med vaniljstången och fröna. Ta bort från plattan och låt stå och dra i 15 minuter. Vispa äggulor, maizena och socker ordentligt vitt och pösigt. Ta sedan upp vaniljstången och häll ner mjölk och vaniljvätskan i äggblandningen under omrörning. Häll därefter ner smeten i kastrullen igen och låt sjuda. Den får absolut inte börja koka! Vispa hela tiden tills den tjocknar, viktigt att man inte släpper vispen en endaste sekund under detta moment. När den börja tjockna måste man vispa på ännu kraftigare. Viktigt också att plattan inte är på för hög värme. När den blivit så tjock som man vill ha den måste man ta bort den direkt från plattan och hälla ner i en ren skål. Rör ner smöret så krämen blir slät. Låt svalna.

Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör om. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner under omrörning för att undvika klumpar. Skär jordgubbarna i små bitar. Vänd till sist ner dessa i smeten och rör om försiktigt så jordgubbarna inte mosas. Fyll amerikanska muffinsformar till 2/3. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt likt DENNA (reklamlänk) så håller de formen bättre. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Strö över lite crunch och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

6 kommentarer

Lämna ett svar till Nina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »