JulbakJulgodis

Saffransmazarintårta

Hej på er!

Här kommer veckans fredagstips som är en julig och fantastiskt god mazarintårta med smak av saffran. Lite smidigare att bjuda på än klassiska mazariner och man får besök. Och lite festligare dessutom 🙂 Receptet passar både att göra till två mindre tårtor eller en lite större.

120 g smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa

0,5 g saffran

1 msk vaniljsocker

150 g smör

2 msk vetemjöl

2 ägg

2 äggulor

Dekoration:

Florsocker

Mandlar 

Sätt ugnen på 200 grader.

Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.

Fyllning: Smält 50 g smör. Blanda ner saffran, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och saffransblandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en gul, slät massa.

Ta två formar (18 cm) eller en stor (24 cm) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i dessa. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll sedan i fyllningen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker samt lägg över mandlar.

Ät och njut! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *