Julbak

Saffransflarn fyllda med hallonsmörkräm

Hej hej!

Här kommer ett sprillans nytt recept på alldeles underbara saffransflarn fyllda med en hallonsmörkräm. Denna kombinationen blev så otroligt bra och Viktor tyckte detta var topp 3 godaste julkakor jag någonsin bakat, inte dåligt! 😉 Gillar extra mycket att de blir så färgglada med den gula och rosa färgen. Sticker ut lite bland alla julkakor och allt julgodis 🙂

Till ca 10-15 st dubbla

Kokosflarn:

50 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokos

1 ägg

1 paket saffran (0,5 g)

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 äggula

150 g hallon

Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda ner saffranet och därefter sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Smörkräm: Om du använder frysta hallon, börja med att tina dessa. Mixa sedan ihop till en slät puré. Sila bort kärnorna. Blanda ihop smöret och florsockeret. Häll ned hallonen under kraftig vispning. Jag använder en stavmixer för att det ska blandas ihop snabbt. Skulle smörkrämen skära sig hittar ni mitt bästa tips HÄR. Vänd sedan ner äggulan och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Lycka till! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »