JulbakJulgodis

Pepparkakswhoopies fyllda med lingonsmörkräm

Hej hej!

Hoppas ni haft en skön helg <3 Vi har haft en mysig helg med dubbla bruncher, i lördags med våra grannar och igår med mina svärföräldrar. Vi har även hunnit med ett släktkalas också så det har varit fullt upp men så mysigt. Finns det något bättre än att starta helgerna med en brunch? Jag älskar det, att kunna sitta i ett par timmar och äta utan någon stress. Dock blir det lite springande mellan när man har en liten vilding att hålla koll på såklart men bara känslan av att inte ha någon tid att passa är så skön 🙂

Nu kan jag inte hålla mig från att börja dela med mig utav julrecept till er. Har så många så jag måste vara ute i god tid om jag ska hinna dela med mig utav alla 😉 Här är ett recept på små söta whoopies med den klassiska kombinationen pepparkaka och lingon. Dessa är så goda och smakar så mycket jul som det bara går. Jag tycker dessa är perfekta att ha till adventsfikat. De blir som små munsbitar och är så fina att titta på. Stort tips! 🙂

Till ca 40 st (20 dubbla)

100 g rumsvarmt smör

1,25 dl socker

1 ägg

1 tsk bakpulver 

2,5 tsk pepparkakskrydda

1 tsk vaniljsocker

3 dl mjöl

1,25 dl mjölk

1 krm salt

Lingonsmörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

2 dl rårörda lingon

Pepparkakswhoopies: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt dessa under omrörning. Vänd tillsist ner mjölken och blanda försiktigt och varsamt. Spritsa ut kakorna på en bakplåtsklädd plåt (gör dem något större än en femkrona med stort mellanrum mellan varandra då de flyter ut en del). Har ni inte en spritsare går det bra att klicka ut med en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 9-10 min. De ska vara mjuka o fluffiga i mitten så var noga med att de inte bränna i kanterna! Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Tillsätt tillsist lingonen och rör ihop till en jämn och fin smörkräm. Spritsa på ett lager med smörkräm på hälften av whoppiesen och lägg dem sedan dubbla. Pudra över med lite florsocker (inte nödvändigt).

Ät och njut! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *