Julbak

Pepparkaksbiskvier

 

Här kommer ytterligare ett recept med pepparkaka i fokus, nämligen pepparkaksbiskvier! Supergoda med den segknapriga botten gjord på bl.a. mandelmassa, smörkrämen som smakar pepparkaka och så den mörka chokladen som pricken över i:et. Muuuuums!

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Smörkräm:

150 g rumsvarmt osaltat smör

3 dl florsocker

3 äggulor

ca 2-3 tsk pepparkakskrydda

Topping:

200 g mörk choklad

1 tsk matolja

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Skiva ner smöret i en bunke och tillsätt florsockret. Rör om ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om till en jämn smörkräm. Blanda till sist ner pepparkakskryddan.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen och över ett vattenbad. Tillsätt matoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara dem i kylen.

Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *