Julbak

Pepparkaks mums-mums

Hej hej allihopa,

Här nedan kommer receptet på galet goda pepparkaks mums-mums! När jag bakade dessa ställde jag frågan till mig själv; Varför gör jag inte mums-mums oftare? Det är ju så löjligt enkelt att göra och sköter sig i princip själv i mixern och sedan i kylen. Och så är det ju himla gott också. Provade att göra en julig variant genom att doppa dem i pepparkakssmul och det var en riktig hit! Väldigt gott så dessa tycker jag du ska prova att göra till adventsfikat 🙂 Ursprungsreceptet på mums-mumsen har jag sett finns liknande på många sidor så jag vet inte vem som ska ha äran för de receptet.

Till ca 9 st:

1 äggvita

4 dl socker

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 dl varmt vatten

1,5 msk gelatinpulver

200 g pepparkakor

Blanda ihop äggvita, socker, florsocker, vaniljsocker samt det kalla vattnet i en bunke. Koka upp andra delen av vattnet, ta bort från plattan och blanda ner gelatinpulvret. Rör om tills det löst upp sig. Tillsätt gelatinblandningen i sockerblandningen (lite i taget) och rör om. Vispa sedan till en fast konsistens. Gärna upp emot 20 minuter.

Under tiden, passa på att mixa pepparkakorna fint. Fyll sedan botten på en form 24*24 med pepparkakssmulet. Häll sedan ned smeten och bred ut jämnt. Strö över pepparkakssmul och sätt in i kylen tills det stelnar (ca 1-2 h). Ta sedan ut formen, skär runt kanterna, vänd snabbt på formen så mums-mumsen lossnar. Skär sedan i fyrkanter, ungefär 5 centimeter stora. Doppa ändarna i pepparkakssmulet. Klart! 🙂

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »