Julbak,  Pajer

Pecannötpaj

 Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Det är något speciellt med pecannötterna tillsammans med den knäcksmakande fyllningen. Den här gjorde stor succé på middagen i torsdags och den passar jättebra att göra så här i jultider. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så blir det om möjligt ännu godare! Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen med några fåtal ändringar.

Pajskal:

4,5 dl vetemjöl

180 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

1,5 tsk socker

4,5 msk vatten

Fyllning:

180 g smör

200 g pecannötter

3 msk vetemjöl

4,5 dl ljus sirap

2 dl socker

0,75 tsk salt

3 ägg

1,5 tsk vaniljsocker

Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Fyllning: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen.

Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.

Sååå gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »