Dessert,  Glass

Marinerad ananas med vaniljglass

DSC_8902

Hej underbara fredag!!

Idag har jag en härlig fredagskänsla i kroppen trots att jag vaknade upp med halsont. Hoppas hoppas inte de blir värre, har lyckats klara mig från alla förkylningar hela vintern så de vore ju typiskt om jag skulle åka på en just precis nu. Men jag har hällt i mig en shot på ingefära, citron, apelsin och honung och hoppas de ska få bort förkylningen!

Här kommer ett tips på en supergod dessert ni skulle kunna göra till ikväll. Jag kommer som sagt köra påsktema här på bloggen framöver och den här desserten passar utmärkt att servera då. Gillar ni tropiska smaker kommer ni älska denna. De smakar en blandning av ananas, kokos och vanilj, en riktig “Hanna dessert” som Viktor kallar de just för jag älskar denna kombinationen av smaker 😉

Till 4 personer

En halv ananas

4 msk rörsocker

2 msk kokoslikör (malibu)

En klick smör

Vaniljglass

Ansa och skär ananasen i små bitar. Lägg dem i en skål och häll över kokoslikören och en msk rörsocker. Blanda runt och låt stå i kylen och dra i 2 timmar.

Efter 2 timmar, vänd ananasen i resten av sockret och stek dem i en stekpanna med smöret på medelvärme tills ananasen blir genomvarm och får lite färg. Lägg upp ananasen i serveringsskålar och lägg på en kula vaniljglass!

Kram på er & trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »