Kokospannacotta med passionsfrukt

DSC_6172 DSC_6184

Hej Påskveckan!

Är en trött Hanna som skriver här idag. Har skrivit en hemtenta på 5 timmar i juridik under dagen så nu är jag ganska slutkörd i huvudet. Men de är en ganska skön känsla jag sitter med nu trots allt. Tyckte de kändes bra men jag vågar inte ropa hej helt innan jag får veta om om ja klara den eller inte men ja känner mig nöjd så de är skönt.

Hur som så ska jag unna mig något gott ikväll efter kvällens middag. Jag har faktiskt en liten bit kvar av min kladdkaka fylld med oreos och marshmallows så de blir en bit av den med lite glass till. Inte helt fel men jag hade inte heller tackat nej till denna supergoda kokospannacotta med passionsfrukt nu. Tyvärr har jag inte alla ingredienser hemma så jag kan göra den för annars är denna efterrätt så snabb och enkel att göra vilket man egentligen inte tror. Den känns både lyxig och avancerad när man tittar på den och smakar men även den bäste kan bli lurad 😉 Jag verkligen älskar denna dessert och tror den hade kunnat vara jätteuppskattad att bjuda på nu i Påsk!

Till 4 portioner:

2 dl grädde

2 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl socker

2 blad gelatin

0,5 msk citronsaft

Garnering:

4 st Passionsfrukter

Lägg gelatinbladen i en djup tallrik med kallt vatten. Häll grädde, kokosmjölk, socker, vaniljsocker och färskpressad citronsaft i en kastrull och koka upp. OBS! Blanda kokosmjölken för sig innan du häller i den så den blir jämn. Ta bort kastrullen från plattan, ta upp gelatinbladen och lägg därefter ner dem i kastrullen och rör om noggrant. Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kylen i några timmar före servering.

Gröp ur 3 passionsfrukter precis innan servering och fördela frukten över de 4 pannacottorna. Skär upp den sistapassionsfrukten i fina bitar och lägg på i mitten som en fin dekoration.

1 tanke på “Kokospannacotta med passionsfrukt”

Lämna en kommentar

Translate »