Dessert,  Glass

Marinerad ananas med vaniljglass

DSC_8892 DSC_8893DSC_8902 DSC_8920

Hej vänner!

Torsdag idag och jag antar ni flesta njuter av lite härlig långhelg! Om ni inte vet vad ni ska hitta på för dessert till denna Kristi himmelsfärds helg kommer här ett litet tips! Denna efterrätt är en så himla god kombination och fräscht tillsammans. Passar jättebra till denna årstiden nu när det börjar bli lite varmare ute. Extra plus att det går fort att göra med undantag att du måste förbereda ananasen genom att lägga den i kokoslikör-marinaden ett par timmar innan den skall stekas. Jag brukar i vanliga fall göra min egna glass, blir så mycket krämigare och godare men denna gång hade jag inte tiden och köpte istället så vill man göra det enkelt för sig går det också alldeles utmärkt 🙂

Till 4 personer

En halv ananas

4 msk rörsocker

2 msk kokoslikör (malibu)

En klick smör

Vaniljglass

Ansa och skär ananasen i små bitar. Lägg dem i en skål och häll över kokoslikören och en msk rörsocker. Blanda runt och låt stå i kylen och dra i 2 timmar.

Efter 2 timmar, vänd ananasen i resten av sockret och stek dem i en stekpanna med smöret på medelvärme tills ananasen blir genomvarm och får lite färg. Lägg upp ananasen i serveringsskålar och lägg på en kula vaniljglass!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »