Kinder cheesecake

Länk till detta recept

Hallå på er!

Ett fredagstips måste vi ju ha nu när det är fredag och allt! Vad sägs om den här supergoda Kinder cheesecaken? Enkel att göra då det är en fryst cheesecake och lite annorlunda med just kinderchokladen. Den här tror jag säkerligen blir en succé om du bjuder på! 🙂

Botten:

20 st digistivekex

140 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

500 g philadelphiaost

1 dl florsocker

200 g kondenserad mjölk (en halv burk)

4 st kinder maxi

Topping:

6 st kinder maxi

Olika varianter av kinderchoklad

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Skär upp dina Kinder maxi i bitar och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Smält kinder maxi chokladen över ett vattenbad och häll över cheesecaken. Här måste du vara snabb att ber ut chokladen då den stelnar väldigt fort. Toppa med olika sorters kinder choklad.

Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Klart! Lycka till!! :))

Dela med dig

Ett svar

  1. Lätt att göra men tyvärr smälter ju frostingen på tok för fort i jämförelse med botten. Så det var svårt att skära upp den.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept