Hjärtformad pannkaksbakelse

image image

Hej igen!

Ni tror väl inte att vi firade födelsedag igår utan någon form av tårta eller bakelse också!? 😉 Jag visade ju er pannkakstårtan som jag gjorde förra året till Viktor på hans födelsedag och han tyckte den var så god så jag körde lite på samma spår i år igen. Den här gången gjorde jag den däremot med amerikanska pannkakor och i betydligt mindre storlek. Använde vårt hjärtformade stekjärn som gjorde pannkakorna i perfekt storlek för en bakelse. Byggde ihop den sedan med nutella, jordgubbssylt och vispgrädde som olika lager och toppade med vispgrädde, jordgubbar, blåbär och sirap. Så gott!

Den här kanske är något att göra till alla hjärtans dag nästa vecka också? Tror vem som helst hade uppskattat att få en sån här bakelse inklusive mig själv 😉

Till ca 15 st:

4,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

3 ägg

2,25 dl mjölk

50 g smör

0,5 tsk salt

2 msk socker

1 msk vaniljsocker

Fyllning:

1 burk nutella

jordgubbssylt

vispgrädde

sirap

färska bär

Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda äggen och mjölk i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna under omrörning så det inte bildas klumpar. Denna smeten är mycket tjockare än vanlig pannkakssmet. Häll till sist ner de smälta smöret. Stek pannkakorna på låg-medelvärme. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända dem.

Låt pannkakorna svalna och börja sedan att bygga ihop till en bakelse/tårta. Jag valde att först ta ett lager nutella, sedan jordgubbssylt och vispgrädde, nutella igen, jordgubbssylt på nästa och sedan toppade jag med vispgrädde, färska bär och sirap!

Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *