Dessert, Sylt & marmelad

Friterad camembert med varm hjortronsylt & friterad persilja

DSC_4471DSC_4514

Igår gjorde jag en av mina absoluta favorit desserter; Friterad camembert med varm hjortronsylt och friterad persilja. Mums!! Det är så gott att jag nästan blir lyrisk när jag äter det 🙂

Till två personer så behöver ni:

En rund camembert

Vatten

1 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl ströbröd

Frityrolja

Hjortronsylt

Färsk persilja

Skär osten i 4 bitar. Skölj dem i vatten och doppa sedan i vetemjöl. Viktigt att de blir ordentligt täckta! Doppa dem därefter i en skål med ett äppvispat ägg och doppa tillsist ner i ströbröd. Alla sidor måste vara ordentligt täckta annars kommer osten rinna ut när den friteras.

Fritera osten i 180 grader i frityrolja i ca 3 minuter. När osten är klar, häll i färsk persilja och fritera i 10 sekunder. Servera osten och persiljan med varm hjortronsylt.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »