Fredagstips: Vaniljpannacotta med karamelliserade äpplen

Glad fredag på er!

Jag tänkte bara kika in här lite snabbt och tipsa er om en underbar dessert som är perfekt att göra nu på hösten. En krämig och vaniljsmakande pannacotta toppad med karamelliserade äpplen. Pannacotta är ju väldigt tacksamt att göra också då det mestadels sköter sig själv. Så ett litet tips! 🙂 Kram och ha en härlig helg ♥

För 4 portioner:

Pannacotta:

4 dl vispgrädde

1 vaniljstång

0,5 dl socker

1,5 blad geltin

Karameliserade äpplen:

400 g skalade äpplen

50 g smör

0,75 dl  råsocker

0,5 tsk kanel

Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Värm upp grädden, socker, vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull och låt gelatinbladen ligga i blöt under tiden. När gräddblaningen kokat upp, plocka upp gelatinbladen, lägg ner dem i gräddblandingen och rör om tills de lösts upp. Häll upp serveringsglas och ställ kallt i några timmar innan servering.

Strax innan servering är det dags att börja med äpplena och börja med att skala och hacka dem i små bitar. Stek äpplena, råsockret, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills äpplena blivit mjuka och blandningen fått en seg konsistens. Tar ca 10 minuter, lite beroende på hur stora äppelbitar man har. Plocka ut din pannacotta och fördela äpplena på toppen och lägg gärna på en kanelstång om ni har för synens skull!

Lämna en kommentar

Translate »