Choklad, Dessert

Chokladmousse tårta

DSC_2083

DSC_2088

Happy friday!

Trots att regner öser ner här så är humöret på topp. Det är något magiskt med fredagar, jag vaknar alltid upp men en skön känsla i kroppen 🙂

Vad passar inte bättre än att ni ska få ett urgott recept denna fredag som kanske kan vara ett tips till kvällens dessert? Denna himmelskt goda chokladmoussetårta gjorde jag till alla våra gäster på nyårsafton och den var mycket populär! Botten består av en lite finare variant av kladdkaka som övergår i en krämig och len chokladmousse. På toppen häller du över hackade pistagenötter och krossad maräng.

För 10 personer behöver du:

Botten:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

1/2 dl hackade pistagenötter (gärna salta)

Mousse:

3 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk honung

200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet

70 g smör

Topping:

Saltrostade pistagenötter

Krossade maränger

Sätt ugnen på 175°C.

Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Mousse: Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och “sätta sig” i kylen i ett par timmar.

Strö slutligen över hackade, saltrostade pistagenötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

Klart! Ät och njuuuut 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »