After eight mousse

DSC_5938DSC_5944DSC_5949DSC_5964DSC_5968DSC_5971DSC_5984DSC_5941

Tänk att det bara är en ynka dag kvar på detta året! Om ni inte har någon idé om vad ni ska avsluta året med för gott kommer här ett tips på en dessert som passar perfekt till nyårsafton. Det går snabbt att göra, man kan förbereda det under dagen och är himmelskt gott!! T o m de som inte gillar mint speciellt mycket skulle nog inte kunna tacka nej till detta 🙂 En dessert ni nästan måste göra om inte imorgon så någon annan gång!

För 6 portioner:

3 dl vispgrädde

150 g mörk choklad av bra kvalitet (70 %)

2 ägg

15 plattor after eight

Garnering:

Mynta

After eight

Vispa grädden relativt hårt. Smält den mörka chokladen och över ett vattenbad. Separera äggulorna och äggvitorna och häll ner äggulorna i den smälta chokladen. Tillsätt en klick grädde omgående och rör om noga. Häll ner chokladblandningen i grädden lite i taget om rör om under tiden. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och häll ner i blandningen. Grovhacka after eight bitarna  och tillsätt i smeten. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i några timmar innan servering. Garnera sedan med mynta och after eight bitar.

Leave a Comment