Vit choklad och saffransfudge

  

Hej alla glada,

Hoppas ni haft en skön start på denna veckan så här långt! Här ska ni få ett recept på ett otroligt gott julgodis som verkligen smakar så mycket jul det bara kan bli 😉 Vit choklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag. Busenkelt att göra och smakar så gott! Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också 🙂

400 g vit choklad

0,5 g saffran (ett paket)

1 tsk vatten

2 tsk smör

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

1 tsk citronsaft

Smält hälften av chokladen och 1 tsk smör över ett vattenbad. Häll ner i en skål och tillsätt hälften av den kondenserade mjölken. Rör om till en jämn smet, tillsätt citronsaften och häll upp smeten i en bakplåtsklädd form. Storlek beror på lite hur pass hög du vill att fudgen skall vara. Jag använde en avlång brödform. Ställ in i frysen och påbörja nästa del. Smält resterande choklad över ett vattenbad med 1 tsk smör. Blanda saffranet med vattnet i en skål. Häll ner den smälta chokladen i en skål och tillsätt resten av den kondenserade mjölken. Rör ner saffranet och rör om till en jämn fudge. Ta ut formen och häll över den vita chokladfudgen. Ställ in i kylen och låt stelna ordentligt. Skär sedan upp i bitar 🙂

2 thoughts on “Vit choklad och saffransfudge

  1. Hej!
    Tack för en fin o inspirerande blogg!
    Har gjort denna fudge idag och följde receptet exakt, men tycker att den blev väldigt ”kletig”… haft den i frysen men kletar direkt i rumstemp… vad kan ha gått galet?
    Hälsn Anna

    • Hej Anna! Tack snälla <3 Vad märkligt! Vit choklad tar i regel längre tid att stelna men kletigt ska det inte bli när den kommer ut i rumstemperatur. Du kan prova att ha i lite mer smör nästa gång men det ska egentligen inte behövas! Kramar

Leave a Comment