Skillnaden mellan kladdkaka och brownie

Det här med kladdkaka och brownie. Har ni också funderat på vad som egentligen är skillnaden mellan dessa två bakverk? De smakar ju snarlikt varandra och det är egentligen endast till utseendet man ibland kan skilja dem åt. Men trots det finns det faktiskt några små skillnader som jag tänkte ta upp här:

  • När man bakar brownies är det traditionella att man oftast har lite, lite bakpulver i smeten vilket inte förekommer i en kladdkaka.
  • Utseendemässigt skiljer dem sig lite, brownies skärs oftast upp i kvadratiska rutor medan kladdkaka i tårtbitar.
  • Brownies har oftast någon topping eller annan glasyr medan kladdkaka serveras med grädde eller glass.

Jag själv brukar använda samma recept när jag bakar brownies som kladdkaka bara det att jag gör dubbel sats när jag gör brownies för att få lite höjd på dem och gräddar något längre än med kladdkakan. Jag tar alltså inget bakpulver i mina brownies just för jag gillar när de blir kompakta men det är så individuellt hur man vill göra.

Finns det några fler skillnader som ni kan komma på?

3 thoughts on “Skillnaden mellan kladdkaka och brownie

Leave a Comment