ChokladJulbakSmåkakor

Saffransbiskvier

DSC_5577DSC_5599 DSC_5627.DSC_5645

Tänk idag är det endast en vecka kvar till julafton! Har ni fått några julkänslor ännu? Igår hade vi en liten julkväll med några vänner och det var första gången jag fick en liten julkänsla i kroppen. Innan har jag inte haft det överhuvudtaget men det är kanske inte så konstigt när det regnar och är 5 plusgrader ute. Trist väder men jag håller tummarna för att denna sista vecka innan jul kommer bli lite vitare!!

Dessa saffransbiskvier åt vi bl a igår och de var minst sagt uppskattade av alla! Som ni redan vet är biskvier ett av mina favoritbakverk och varför inte då göra en lite mer julinspirerad biskvi? Gjorde därför samma botten som jag brukar göra men sedan en saffranssmörkräm och doppade hälften i vit choklad och hälften i mörk choklad. Mmmmm!! Dessa tillsammans med en kopp glögg är en 10-poängare kan jag lova 😉

Ca 15 st:

Botten

200 g mandelmassa

1 äggvita

Smörkräm

100 g smör

1,5 dl florsocker

2 äggulor

1 paket saffran (0,5 g)

Garnering

150 g vit choklad

150 g mörk choklad

Guld sockerpärlor

Sätt ugnen på 200 grader. Finriv mandelmassan och häll i äggvitan och rör om till en jämn smet. Forma ut till platta kakor, ca  5 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter eller tills de får färg.

Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen tills du får en slät och jämn smörkräm. När bottnarna svalnat, ta bort dem från plåten och vänd dem upp och ner. Fördela smörkrämen på bottnarna och ställ in i kylen ett litet tag tills de har stelnat.

Smält den vita chokladen för sig och den mörka chokladen för sig över ett vattenbad och doppa sedan biskvierna i chokladen. Strö över lite sockerkulor i guld och ställ tillbaka biskvierna i kylen och låt stelna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *