Bakelser, Choklad, Småkakor

Påskharar

Hallå där!

Och så var det fredag, igen! Veckorna bara springer förbi och den här veckan har jag haft massor att göra. Roliga saker dock men nu ska det bli skönt med lite helg 🙂 Men först ska ni få ett litet tips på ett påskgodis som jag tror många barn skulle tycka vore kul att baka till Påsk. Jag kallar dessa små påskharar och de är gjorda på klassiska chokladbollar men rullade i lite gulfärgad kokos och fått öron i form av mandlar. Tänk vad mycket roligt och knasigt man egentligen kan göra av så mycket. Bara fantasin som sätter stopp egentligen och just runt jul och påsk är det extra kul att baka och gå lite bananas i sitt bakande. Hoppas dessa kan vara något era barn ska tycka om att äta och göra! Även vuxna såklart 😉

För ca 15 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3,5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

3,5 msk kakao

2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)

Kokosflingor

Sötmandel

50 g mörk choklad

Gul karamellfärg

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Forma chokladbollarna till små bollar. Färga kokosen gul och rulla chokladbollarna i den. Skålla mandlarna och smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Doppa varje mandel till hälften i den mörka chokladen och sätt i två stycken i varje chokladboll. Låt stelna och förvara chokladbollarna i kylen.

Lycka till! 🙂

Kram ♥

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »