Mörk chokladfudge med havssalt

 Hej nya vecka,

Hoppas din vecka börjat på bästa sätt. Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat. Nu väntar jag på att en person ska ringa upp mig så hoppas jag att vi kan få det fixat så snabbt som möjligt. Tröttsamt när sådant här krånglar.

Men till något betydligt roligare! Här ska ni få receptet på en ljuvlig fudge som endast kräver 4 ingredienser. Jag har sett att det nya är att göra fudge på kondenserad mjölk vilket gör att man slipper koka upp grädde, socker och sirap till en viss temperatur. Istället smälter man bara smör och choklad och blandar ihop med den kondenserade mjölken plus smaksättning och sen är det klart. Nästan så man undrar om det verkligen kan vara så enkelt men det kan det. Och gott blir det. Den här fudgen blev så krämig och god och jag är ju ganska så svag av kombinationen mörk choklad och havssalt så jag åt några bitar för mycket 😉

400 g mörk choklad (70%)

1 msk smör

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

Havssalt

Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Häll ner i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken. Rör om till en jämn smet och häll upp i en bakplåtsklädd form. Storlek beror på lite hur pass hög du vill att fudgen skall vara. Strö över lite havssalt och ställ in i kylen en stund och skär sedan upp i bitar.

Klart 🙂

Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *