Hej på er!
Här ska ni få ett recept på en cheesecake som är sååå god! Finns inte så mycket mer att säga än att ni nästan måste prova den 😉 Gillar ni cheesecake, choklad och kola kommer ni med största sannolikhet älska den!
Botten:
1 paket oreos
75 g smält smör
Fyllning:
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
3 ägg
200 g mörk choklad (70 %)
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
Ganache:
150 g mörk choklad
1,5 dl grädde
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa oreos i en matberedare. Smält smöret och tillsätt och blanda. Häll i blandningen i en springform, jag använde en på 18 cm i diameter, Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Tips! Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, spänn fast och klipp bort kanterna. På så sätt slipper man servera cheesecaken med underlägget kvar.
Fyllning: Mixa philadelphiaosten och crème fraîche till en slät yta. Tillsätt sockret och vaniljsockret och rör om ordentligt med en elvisp. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd till sist ned denna. Bred på ett lager med karamelliserad mjölk över bottnen. Häll sedan över cheesecakefyllningen. Sätt in i mitten av ugnen. Sänk värmen direkt till 150 grader. Grädda i ca 50 minuter. Låt svalna.
Ganache: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Värm upp grädden i en kastrull och häll över chokladen. Rör om till en slät ganache. Spritsa över cheesecaken.
Kram och stort lycka till! 🙂
Hej, tror du tårtan går att frysa?
Hej Hanna! Tack för dina fantastiska recept! En fråga angående denna tårtan: när jag häller i den smälta chokladen i smeten med ost, creme fraiche etc så stelnar chokladen meddetsamma och det blandas inte utan det blir “strängar” av stelnad choklad. Vad gör jag för fel?
mvh Maria