ChokladSmåkakor

Kokostoppar med apelsin och mörk choklad

DSC_7289 DSC_7291DSC_7293 DSC_7294DSC_7302DSC_7328 DSC_7331 DSC_7335

Idag har det bakats som aldrig förr här hemma då jag åker hem till Sverige i mitten på nästa vecka och inte kommer hinna baka så mycket då. Har provat på många nya roliga och lyckade recept kommer läggas upp här framöver!

En av alla grejer som jag bakade idag var dessa kokostopparna. Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak. En kombination som blev jättegod och som egentligen inte kunde gå fel 🙂

Till ca 20 st:

6 dl kokos

1,5 dl socker

60 g smör

2 ägg

Skal från en apelsin

Mörk choklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Finrivet skalet från apelsinen (endast det orangea). Blanda ner alla ingredienser och låt stå och svälla i ca 10 min. Forma till toppar på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Smält den mörka chokladen och ringla över kokostopparna. Låt stå kallt tills chokladen har stelnat.

DSC_7289

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *