Kladdkaka med passionsfruktsgrädde
Choklad,  Mjuka kakor

Kladdkaka med passionsfruktsgrädde

Blivit många recept med just passionsfrukt här på sistone men jag har kommit in i en period med att baka mycket av det. Kanske just för att jag tycker det är så himla gott. Och vad kan gå fel med en riktigt kladdig och chokladsmakande kladdkaka med en sötsyrlig passionsfruktsgrädde? Ingenting 😉

Kladdkaka:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Passionsfruktsgrädde:

4 passionfrukter

2 msk socker

2-2,5 dl vispgrädde

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 20 cm) i ca 15 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Passionsfruktsgrädde: Gröp ur passionfrukterna och låt koka upp tillsammans med sockret i ett par minuter. Sila bort kärnorna och ställ in i kylen för att svalna i någon timme. Vispa grädden och vänd ner denna i den kylda passionfruktblandningen. Toppa kladdkakan med grädden och ev. några klyftor av en passionsfrukt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »