Kaffekladdkaka toppad med Baileysgrädde
God kväll,
På torsdag är det kladdkakans dag och därför vill jag tipsa er om en kladdkaka som jag tycker är riktigt god! Ingen för barnen dock 😉
Kladdkaka:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
4 msk kall espresso (alt. kallt, starkt kaffe)
Baileysgrädde:
3 dl grädde
ca 1 msk baileys
Ev. 2 tsk vaniljsocker
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä botten av en springform (20 cm) med bakplåtspapper. Smöra hela bottnen, häll ner smeten och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Baileysgrädde: Vispa grädden relativt hård. Häll ner Baileysen och rör om försiktigt. För lite sötma tillsätt vaniljsocker (ej nödvändigt om man inte vill). Servera grädden tillsammans med kladdkakan 🙂
Kram!