Choklad,  Mjuka kakor

Ferrero Rocher rulltårta

DSC_3934 DSC_3931 DSC_3925

Här kommer veckans fredagstips! En Ferrero Rocher rulltårta som jag delade med mig av början på året till er och som många av er tyckte jättemycket om. En riktig chokladdröm för dem som älskar just choklad precis som jag. Rulltårta går ju dessutom hur snabbt som helst att baka så har ni inte planerat något gott till ikväll hinner ni göra denna om ni vill 🙂

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Hasselnötsfyllning:

1 dl vispgrädde

1 paket Philadelphiaost (175 g)

75 g hasselnötter

1,5 dl nutella

Garnering

Vispgrädde

Ferrero Rocher

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 grader i 7 minuter.Ta ut dem, gnugga med en kökshandduk så skalet går av. Låt svalna. Mixa dem sedan så de blir finhackade. Vispa grädden och vänd därefter ner nutella och philadelphiaost. Blanda till en jämn kräm och tillsätt tillsist de mixade hasselnötterna.

Bred ut krämen över rulltårtan och rulla ihop försiktigt. Dekorera med vispgrädde och Ferrero Rocher.

Mums! ? Lycka till & kram!

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »