Choklad,  Tårtor

Chokladpavlova med dulce de leche och jordgubbar

Hej hej! 

Här kommer ett busenkelt men ack så gott recept på en riktig sommartårta! En chokladpavlova toppad med dulce de leche, vaniljgrädde, färska jordgubbar, riven mörk choklad och mynta, så himla himla gott! En perfekt tårta till midsommar också och jag tycker pavlova är så tacksamt och skönt att göra till många. Det enda som kräver lite tid är marängbottnen men den går jättebra att förbereda ett par dagar innan. Sedan är det bara att toppa den med alla godsaker och vips så har man gjort en lyxig tårta! 🙂

Marängbotten 
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk ättika
1 msk maizena
50 g smält mörk choklad

Topping:
1 burk dulce de leche
Ev. ett par nypor salt
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Färska jordgubbar
En bit mörk choklad
Mynta

Marängbotten: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör ner sockret lite i taget under vispande. Vispa tills det blir en glansig maräng och som går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizena och ättika, rör om väl. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och rör om något. Rita upp en cirkel på ett smörat och mjölat bakplåtspapper. Bred ut marängen utefter cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 1 h och 15 min. Stäng av värmen från ugnen och låt bottnen stå kvar i eftervärmen minst ett par timmar.

Topping: Töm hela burken med dulce de leche i en skål och blanda ordentligt så konsistensen blir jämn och fin. Tillsätt om du vill ett par nypor salt för att få en smak av salt kolasås. Bred sedan ut ett jämnt lager över bottnen. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret, varken för löst eller hårt. Lägg på ett lager med vispgrädde och toppa sedan med färska, skivade jordgubbar, lite riven mörk choklad och mynta. Så gott! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »