Chokladmoussetårta med tre lager och på en browniebotten

Hej på er och glad fredag! 🙂

Här ska ni nu få receptet på en fantastisk tårta som är en riktig dröm för alla chokladälskare. Jag tillhör ju den kategorin och hamnade i himmelriket när jag smakade en bit av den här. Tänk att choklad kan vara så gott och vad mycket man kan göra med det. Tårtan tar däremot ett litet tag att göra, det är ingen man gör i sista minuten direkt men det är verkligen värt det i slutändan! Dels blir den himla himla god men också så vacker att titta på med de olika lagren 🙂

Browniebotten:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och hög springform (18 cm) i 20 minuter. Alternativt en annan typ av form också, viktigaste är att den är hög. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Mörk chokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk honung

200 g mörk choklad av bra kvalitet

70 g smör

Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i frysen i 1 h.

Mjölkchokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 äggulor

200 g mjölkchoklad

Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över den mörka chokladmoussen och låt stå i frysen i 1 h.

Vit chokladmousse:

3 dl vispgrädde

2 äggulor

200 g vit choklad

Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över mjölkchokladmoussen och låt stå i frysen i minst 1 h eller tills det är dags att servera den.

När det sedan är dags att servera den, Ta exempelvis en brännare och värm försiktigt kanterna innan ni lossar formen. Garnera sedan med valfria bär exempelvis 🙂

Lycka till!! 🙂

11 thoughts on “Chokladmoussetårta med tre lager och på en browniebotten

  • Hej! Tack! 🙂 Min form har inte 18 cm höga kanter utan det är storleken i diameter 🙂 Hoppas du tyckte om tårtan! Kram Hanna

 1. Hej Hanna,
  Tänkte bara säga att tårtan var supergod.. nu hade jag inte en jätte hög from så valde att utesluta den mörka chokladmoussen! Verkligen en super tårta som jag definitivt kommer att göra igen.. och då prova med den mörka chokladmoussen också!

  Älskar din blogg!! <3

 2. Hej är det vanlig grädde du spritsat runt den när den serveras? Ska göra denna imorgon o bjuda vännerna på😄Tack för en superbra blogg

 3. Supergod tårta! För att få till höjden på tårtan kan man använda bakplåtspapper. Ta av kanten på springformen och vira runt bakplåtspappret så det bildar en cirkel runt browniebotten (efter att denna har svalnat), sätt därefter tillbaka kanten och då har du en förhöjd kant på springformen.

 4. Hej ska servera denna nu till nyår. Ska den ätas fryst ? Hur lång tid innan ska man ta fram den ? Har fått den tidigare super god, då åt vi den halvfryst.

  • Hej Lotta! Vad roligt 🙂 Jag tycker den är som godast halvfryst, ta ut den ca 20-30 minuter innan servering, då tycker jag den är som godast =) Gott nytt år!!

Leave a Comment