ChokladPajer

Chokladmoussepaj

Hej alla!

Hoppas ni haft en härlig helg och njutit av det fina vädret! Vilka höstdagar vi fick! Så himla härligt. Här hemma har det planerats för altan och terassbygge bland annat. Vi hoppas kunna hinna med detta nu i höst innan det blir för kallt ute. Jag tillhör dem som dock inte riktigt kan bestämma mig, velar för mycket hur det ska se ut men nu tror jag nog att vi kommit fram till en riktigt bra lösning.

Nu ska ni också få receptet på denna enkla och så goda chokladmoussepajen. Lite roligt och annorlunda sätt att servera chokladmousse på. Botten är en klassisk cheesecakebotten på digestivekex som blir så krispigt och gott tillsammans med den lena chokladmoussen! Perfekt dessert att bjuda på när tiden är lite knapp också då den går snabbt att göra! 🙂

Botten:

20 digestivekex

125 g smör

0,5 dl socker

Chokladmousse:

4,5 dl vispgrädde

3 äggulor

150 g mörk choklad (minst 70%)

3 msk florsocker

1 gelatinblad

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och krossa kexen i en mixer till smulor. Blanda ihop smöret, kexen och sockret och tryck ut i en pajform. Grädda i 7-10 minuter. Låt svalna.

Chokladmousse: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna något. Vispa 4 dl av grädden varken för löst eller hårt. Blanda ner äggulorna och florsocker i grädden. Värm resterande 0,5 dl grädde i en kastrull, krama ur gelatinbladet och rör ner i grädden. Rör ned grädde och gelatinblandningen i resten av grädden. Tillsätt tillsist den smälta chokladen. Häll upp chokladmoussen i pajskalet och låt stelna något i kylen. Garnera sedan med lite grädde och färska bär vid servering.

Kram och lycka till! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *