Choklad, Mjuka kakor

Choklad och apelsinbrownies

Idag ska ni få receptet på något riktigt gott att kunna baka i helgen! Jag var nämligen på ett café häromdagen och tog då en apelsinbrownie till kaffet och det var så gott så jag var tvungen att ställa mig och börja baka det direkt när jag kom hem. Att jag inte tänkt på det tidigare att ha i lite apelsin i en brownie..? Apelsin och choklad gifter ju sig så bra och i den här brownien är det inget undantag. Detta måste ni prova om ni gillar apelsin och choklad ihop lika mycket som mig! 🙂

Detta behöver du:

4 ägg

200 g smält smör

2 dl vetemjöl

4 dl strösocker

6 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Skal och saft från en stor apelsin

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser förutom smör, mörk choklad och apelsin. Smält smöret i en kastrull och låt sedan chokladen smälta med smöret. Häll ner och rör om. Tillsätt tillsist apelsinzest och saft. Grädda i en bakplåtsklädd form 24*24 cm i ca 20 min. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Pudra gärna med lite florsocker och servera med lite lättvispad grädde till! 🙂

One Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »