ChokladMjuka kakor

Brownies med dulce de leche & pekannötter

Hallå på er!

Vad härligt med fredag idag! Jag tänkte såhär när helgen är på ingång dela med mig utav ett recept som är lite “extra allt” Dessa brownies innehåller just allt det som jag älskar. Mörk choklad, dulce de leche och pekannötter. En riktig favoritkombination! Och vem skulle inte tacka ja till en bit av dessa!? 😉

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

4 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

En halv burk karamelliserad mjölk

2 dl grovhackade pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24) med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen, klicka i den karamelliserade mjölken, strö över pekannötterna och dra runt med en gaffel så allt blandar sig något. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Kram & trevlig helg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *