Brownie med färska hallon och italiensk maräng

Hej på er!

Sommaren närmar sig och då blir jag alltid extra sugen på att baka med bär. Det höjer vilken kaka som helst tycker jag. Både smakmässigt men också utseendemässigt. Här är en supergod, krämig brownie toppad med färska hallon och fluffig italiensk maräng. En fantastiskt god kombination! 🙂

Brownie:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

4 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Färska hallon

Italiensk maräng:

4 äggvitor

2,25 dl socker

0,75 dl vatten

Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24) med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll ner en tunn stråla från sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen svalnat.

Montering: Dela alla hallon på mitten och lägg över brownien. Toppa sedan med den italienska marängen och bränn sedan av denna med en gasbrännare så den får en gyllenbrun färg. Dela sedan i fyrkantiga bitar.

Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar

Translate »