ChokladMjuka kakor

Blondies fyllda med nutella

Hejhej,

Vilken regnig och grå tisdag vi har här idag. Hösten är verkligen här nu men jag gillar faktiskt hösten tro det eller ej. Luften är som friskast under denna period på året samtidigt som det är så vackert med alla färger. Och så kan man sitta inne och mysa under en filt med en kopp varm choklad med gott samvete 😉

Idag tänkte jag dela med mig av ett busenkelt recept men som är lika gott för det! Jag är väldigt svag för vit choklad, tycker det är så gott så dessa Blondies (brownies med vit choklad) tyckte jag blev så goda! Klickade ner lite nutella för att göra dem lite extra goda och det blev inte direkt sämre om jag säger så 😉

Detta behöver du:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

150 g smält vit choklad 

1/2 burk nutella

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt, rör om och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen. Häll upp nutellan i en skål och smält i micron så den får en lösare konsistens. Klicka sedan ner i formen och bred ut med en gaffel så det blandar sig något. Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen innan du skär upp dem.

Kram och lycka till! 🙂

6 thoughts on “Blondies fyllda med nutella

  1. Hej! Ser så god ut och mina favoritingredienser. Den står i ugnen nu. Valde dock en springform eftersom jag inte har en form med det måttet som står i receptet. Jag undrar över hur länge man ska vispa ägg och socker? Med elvisp? Ju längre tid desto bättre? För sent nu iofs, men intressant att höra vad du rekommenderar.
    Ha en fin lördag!

    1. Hej Marie! Vad roligt! 🙂 När du bakar en brownie behöver du inte vispa speciellt länge då brownie är en kompakt kaka som inte kräver den fluffigheten i en smet som exempelvis sockerkaka. Ha en fin måndag! 🙂 /Hanna

  2. Tack för svar! Tänkte inte på att det är en brownie.. Jag vispade länge, men det gick bra ändå. Den var såå god! Har bakat den ikväll igen för att ta med till arbetskollegorna imorgon. Denna gång med glutenfritt mjöl. Får se om den blir lika lyckad. Trevlig kväll!

  3. Lagade denna ikväll. Supergod smak! Det var svårt att hålla sig från att äta upp smeten 😊
    Smör/chokladblandningen var dock svår att få till utan klumpar och kakan blev alldeles för lös. Lösare än kladdkaka efter 25 minuter tyvärr 🙄 och då var formen ca 24*24

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *