Bröd

Triple chocolate scones

DSC_2172 DSC_2186

Godmorgon vänner,

Här har vi nyss vaknat o ska göra en sen frukost/brunch. Kanske ni ska göra samma sak o då måste ja tipsa er om dessa urgoda scones, supernyttiga o helt utan socker… Hehe nja riktigt så bra är de inte men supergoda är dem o är de någon dag man får unna sig en riktig god o mindre nyttig frukost så är de väl en söndag? 🙂
Här kommer receptet på dessa godingar, jag har utgått från Leila Lindholms klassiska scones:

Till ca 6 st:

7,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl råsocker

125 g smör

1 ägg

2 dl mjölk

50 g mörk choklad

50 g vit choklad

50 g mjölkchoklad

Ägg, råsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och råsocker i en bunke. Skiva ner smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Grovhacka chokladen och vänd ner denna och rör om. Vispa samman ägg och mjölk och blanda sedan ner vätskan i de torra ingredienserna tills du får en deg. Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker. Grädda dina scones till en gyllenbrun färg i mitten av ugnen i ca 10 min. Klart!

Servera när de fortfarande är varma med nutella & jordgubbar, mums! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *