Bröd

Scones

DSC_3518DSC_3512DSC_3531

God morgon underbara söndag!

Idag är Viktor ledig så här har vi precis haft en lång mysfrukost tillsammans framför nyhetsmorgon. Han har oftast bara en dag ledigt i veckan och då brukar vi oftast göra en lite godare frukost än vanligt. Idag fick det bli scones med jordgubbar, blåbär, ost, marmelad och en kopp te till det. Så gott :-)

För 6 scones behöver du:

7,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 dl råsocker

125 g smör

1 ägg

2 dl mjölk

Ägg, mandelspån och råsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och råsocker i en bunke. Skiva ner smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk och blanda sedan ner vätskan i de torra ingredienserna tills du får en deg. Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker (idag använde jag inget mandelspån för jag hade inget hemma). Grädda dina scones till en gyllenbrun färg i mitten av ugnen i ca 10 min. Klart!

Jag tycker det är godast att dem färska när de fortfarande är varma.

Nu ska jag göra mig i ordning sen ska vi åka iväg och handla lite blommor och annat fint till lägenheten. Hoppas ni har en skön söndag så hörs vi senare, kram 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *