Vit & mörk choklad brownie

image

God kväll!

Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie! Är de söndag så är de tänker jag 😉 Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie. Måste ju bli dubbelt så gott då tänkte jag och de måste jag säga att de också blev! Perfekt kladdiga också. Detta blev verkligen hur gott som helst och så ser de dessutom lite roliga ut med de olika färgerna.

Mörk choklad brownie:

150 g smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

1,5 dl kakao

1 krm salt

Vit choklad brownie:

100 g vit choklad

2 ägg

70 g smör

1,5 dl socker

1,25 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 170 grader. ta fram en form 20*20 och smöra kanterna på denna. Klä därefter formen med bakplåtspapper. Börja med den mörka choklad brownien. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Ta bort kastrullen från plattan och häll ner socker, vaniljsocker, salt och kakao och rör om. Häll ner ett ägg i taget under omrörning. Vänd till sist ner mjölet och rör om till en slät smet. Häll ner denna i formen.

Börja därefter med den vita choklad brownien. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda bakpulver och mjöl för sig och häll ner i äggsmeten, rör om. Smält smöret i en kastrull på låg värme och ta bort från plattan. Låt svalna något och lägg ner den vita chokladen i smöret så de smälter. Rör om under tiden så de inte skär sig. Häll ner smör och chokladblandningen i smeten och rör om till en slät smet. Häll över den mörka chokladbrownien i formen och sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Lämna en kommentar

Translate »